Missing image

De specialist in bewegen!

Missing image

De specialist in bewegen!

Stacks Image 176

De specialist in bewegen!

Bij ons bent u in goede handen

Problemen hebben tijdens het vrijen, denk hierbij aan pijnklachten, niet kunnen vrijen of een erectieprobleem

Pijnklachten

Pijn kan zowel bij vrouwen als bij mannen een reden zijn dat het plezier in bed minder is. Bij beiden kan deze pijn veroorzaakt worden door de bekkenbodemspier. Als er teveel spanning in deze spier is kan dit pijnklachten geven. Bij vrouwen bijvoorbeeld als de penis de vagina in gaat, en voor mannen als ze ejaculeren. Pijnklachten tijdens het vrijen komen helaas veel voor, met name bij de jongere doelgroep (onder de 25) zien bekkenfysiotherapeuten dit regelmatig. Ook rondom een overgang en hierdoor veranderde hormoonhuishouding kan het vrijen ineens pijnlijk worden. Door de pijnklachten ontstaat er vaak een vicieuze cirkel. Het vrijen doet pijn, de volgende keer maak je jezelf van te voren al zorgen over of het zal lukken zonder pijn, dit geeft wat spanning, hierdoor is de spierspanning in de bekkenbodem al hoger, bij vrouwen zorgt dit voor minder vochtigheid van de vagina waardoor het sneller ‘schuurt’ en dus weer pijn geeft.

Niet kunnen vrijen

Voor vrouwen kan vaginisme een reden zijn om niet te kunnen vrijen. Vaginisme betekent dat er niets in de vagina kan. De vagina zit als ware op slot. Penetratie is dus dan ook niet mogelijk. Soms is de hulp van alleen een bekkenfysiotherapeut niet voldoende en wordt ook de kennis en kunde van een seksuoloog ingeschakeld.
Problemen hebben tijdens het vrijen, pijnklachten, niet kunnen vrijen of erectieprobleem

Erectieprobleem

Voor mannen kan een minder goed functionerende bekkenbodem een erectieprobleem geven. Erecties worden hierdoor minder stevig of worden sneller verloren. Ook pijnklachten tijdens het orgasme kan erectieproblemen veroorzaken. Tijdens de bekkenfysiotherapie wordt de bekkenbodem getraind, ontspanningsoefeningen van de bekkenbodem en krachtoefeningen voor de bekkenbodem zijn een belangrijk onderdeel van de therapie.
Missing image
Gasthuisstraat 64
7101 DW Winterswijk

Tel.: 0543-520070
Email: info@fysiogasthuus.nl
Internet: www.fysiogasthuus.nl

Fysio Gasthuus op Facebook...

Stacks Image 166_117
Stacks Image 166_119
Achter ons pand vindt u een ruime parkeerplaats waar u dicht bij de praktijk kunt parkeren.
Openingstijden:
show
Maandag:

07:30 - 20.00

show
Dinsdag:

07:30 - 20.00

show
Woensdag:

07:30 - 18.30

show
Donderdag:

07:30 - 21.00

show
Vrijdag:

07:30 - 18.00

Hoe maakt u een afspraak?
Kom langs, bel of mail om een afspraak te maken of om informatie te verkrijgen.
U kunt bij uw aanmelding, als u dat wenst, uw voorkeur voor de behandelaar kenbaar maken.