Missing image

De specialist in bewegen!

Missing image

De specialist in bewegen!

Stacks Image 178

De specialist in bewegen!

Bij ons bent u in goede handen

Bekken of lage rugklachten, klachten aan stuit en schaambeen

Bekkenpijnklachten bij mannen komen minder vaak voor, maar is niet onmogelijk. Uit onderzoek blijkt dat mannen in de 55-60+ categorie eigenlijk geen bekkenpijn meer kunnen hebben. In hun bekken groeien botbruggen. Het bekkengewricht zelf zou eigenlijk geen pijn meer kunnen doen. Er zijn omliggende structuren die pijn kunnen doen. Mannen zien wij vaker met de kenmerkende balpijnklachten. Je huisarts kan dan vaak niets vinden, je scrotum is niet de oorzaak voor de pijn, de prostaat waardes zijn ook goed. Wat is het dan? Deze balpijn of scrotale pijn komt soms uit een rug en soms uit de bekkenbodem of door een combinatie van beide. Gelukkig kunnen wij dit onderzoeken.

Bekkenpijn

komt relatief gezien vaker voor bij vrouwen, met name met als oorzaak de zwangerschap. Maar ook buiten een zwangerschap kan een bekken pijn doen. Wat kun je nu doen tegen deze bekkenpijn? Dat is afhankelijk van wat er uit het onderzoek komt. Soms is trainen belangrijk, soms is juist ontspanning belangrijker.

Schaambeen

pijn ook dit botstuk kan pijnklachten veroorzaken. Het schaambeen is een onderdeel van ons bekken. Hieraan zitten verschillende spieren gehecht. Deze kunnen ook voor een deel de pijn veroorzaken. Wat verstandig is om te doen ligt aan wat er uit het onderzoek komt. Eventueel kun je vast beginnen om liever niet met je benen gekruist zitten.

Stuitklachten

zijn vaak door andere disciplines moeilijk te behandelen. Gelukkig kan een bekkenfysiotherapeut of een osteopaat hier wel wat mee. In eerste instantie kiest een bekkenfysiotherapeut altijd voor uitwendige technieken. Hoe beweegt de stuit (het is een gewrichtje) en kan dit nog worden verbeterd? Daarnaast krijg je oefeningen mee voor thuis en adviezen voor de activiteiten waarbij je pijn hebt. Probeer in ieder geval gewoon te zitten op je stuit, hoe vervelend dit ook is.
Missing image
Gasthuisstraat 64
7101 DW Winterswijk

Tel.: 0543-520070
Email: info@fysiogasthuus.nl
Internet: www.fysiogasthuus.nl

Fysio Gasthuus op Facebook...

Stacks Image 168_117
Stacks Image 168_119
Achter ons pand vindt u een ruime parkeerplaats waar u dicht bij de praktijk kunt parkeren.
Openingstijden:
show
Maandag:

07:30 - 20.00

show
Dinsdag:

07:30 - 20.00

show
Woensdag:

07:30 - 18.30

show
Donderdag:

07:30 - 21.00

show
Vrijdag:

07:30 - 18.00

Hoe maakt u een afspraak?
Kom langs, bel of mail om een afspraak te maken of om informatie te verkrijgen.
U kunt bij uw aanmelding, als u dat wenst, uw voorkeur voor de behandelaar kenbaar maken.